Home / Gezondheid / Gezondheidsvoordelen van omega-3 / Hart- en vaatziekten
Een overvloed van onderzoeken hebben de vermindering van het risico op hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk en beroertes, en hun complicaties door omega-3 vetzuren uit vis en visolie aangetoond.
Het doel van een recent overzichtsartikel was om de belangrijke antioxidant rol van resveratrol en omega-3 vetzuren samen te vatten. En daarnaast hun bijbehorende routes en veelbelovende therapeutische benaderingen te benadrukken.
Op basis van de bestaande literatuur die besproken is in het overzichtsartikel, heeft het overzichtsartikel het volgende geconcludeerd. Het blijkt dat resveratrol en omega-3 vetzuren een cruciale en beschermende rol spelen bij het voorkomen van verschillende cardiovasculaire ziekten én diverse andere ziekten, waaronder de ziekte van Alzheimer, kanker, diabetes en ontsteking.
Kakoti BB, Hernandez-Ontiveros DG, Kataki MS, Shah K, Pathak Y, Panguluri SK. 2015. Resveratrol and omega-3 fatty acid: its implications in Cardiovascular diseases. Front Cardiovasc Med 2, 38.
http://doi.org/10.3389/fcvm.2015.00038