Home / Gezondheid / Gezondheidsvoordelen van omega-3 / Zwangerschap / Zuigelingen
Omega-3 vetzuren zijn essentiële voedingscomponenten die moeten worden verkregen uit de voeding. Steeds vaker bevestigt wetenschappelijk onderzoek dat omega-3 vetzuren een gunstig effect hebben op de kwaliteit van botten.
Een onderzoek had als doel het effect te beoordelen van blootstelling aan hoge niveaus omega-3-vetzuren op de ontwikkeling van botten en de kwaliteit ervan tijdens de prenatale en vroege postnatale periode.
In dit onderzoek is geconcludeerd dat de consumptie van omega-3 door zwangere moeders en kinderen leidt tot een betere kwaliteit van het skelet op jonge leeftijd. Maar ook dat het op latere leeftijd een gunstig effect kan hebben, omdat het kan helpen bij het voorkomen van botafbraak en osteoporose.
Koren N, Simsa-Maziel S, Shahar R, Schwartz B, Monsonego-Ornan E. 2014. Exposure to omega-3 fatty acids at early age accelerate bone growth and improve bone quality. Journal of Nutritional Biochemistry 25(6), 623−633.
http://dx.doi.org/10.1016/j.jnutbio.2014.01.012