Search Welkom ! 0 bestellen

Home / Ons product in de praktijk

Het evenwicht tussen omega-6 en omega-3 vetzuren is belangrijk voor u

Onze eetgewoonten zijn niet meer hetzelfde als 100 tot 150 jaar geleden. Ook de verandering in de consumptie van vetzuren is anders (1). We consumeren minder omega-3 vetzuren, maar veel meer omega-6 vetzuren. De onbalans is immens. Waar de 1:1-verhouding vroeger de standaard was, is dit inmiddels scheefgegroeid tot 20:1 of zelfs hoger (2). Wat is daar de oorzaak van? De voedingsindustrie produceert de producten zo snel en goedkoop mogelijk. In allerlei producten worden er dus goedkopere plantaardige oliën gebruikt zoals zonnebloemolie, maïsolie en sojaolie en deze bevatten heel veel omega-6. En omdat we relatief weinig vis eten, blijft de verhouding scheef (5, 6, 7). Mermaids Omega-3 kan u helpen om de verhouding terug te brengen naar het gezonde 1:1 tot 2:1 (3)! 

Waarom is een goed evenwicht tussen vetzuren belangrijk voor uw gezondheid?

Een goede balans tussen omega-6 en omega-3 is heel belangrijk voor onze gezondheid, omdat omega-3 ontstekingen remt, terwijl omega-6 de neiging heeft om het ontstekingsproces juist te versnellen. Met een tekort aan omega-3 en een overvloed aan omega-6 kunnen mensen daarom last krijgen van chronische ontstekingen. Een onbalans kan leiden tot lichamelijke en geestelijke aandoeningen, zo benadrukken veel wetenschappers. Wist u dat de kans op ADHD, dyslexie en soortgelijke aandoeningen, hart- en vaatziekten, kanker, ontstekingen (reuma, Alzheimer’s) en auto-immuunziekten veel groter is als omega-6 en omega-3 niet in balans zijn? (10, 11). Ziekten en ongemakken die u kunt oplossen door de verhouding weer in evenwicht te brengen. Een sterker hart, voorkomen van obesitas (2, 13), verbeterde cognitieve functies, preventie van dementie (14) en een goede ontwikkeling en geestelijke gezondheid van jong tot oud (3, 12). Dat is waar een goed evenwicht in vetzuren voor kan zorgen.

Breng het evenwicht tussen omega-3 en omega-6 in balans met Mermaids Omega-3

Omega-3 vetzuren zijn van groot belang voor onze gezondheid. Een belangrijke reden hiervoor is dat ze ontstekingsremmend kunnen werken. We maken zelf niet genoeg omega-3 vetzuren aan, dus we moeten ons lichaam hierbij helpen. Het is van essentieel belang om de omega-3 vetzuren in voeding te verhogen en de omega-6 vetzuren juist te verlagen. Anders zal de onbalans niet veranderen en blijft het een probleem voor de gezondheid. Gelukkig is er een eenvoudige oplossing om het balans weer goed te krijgen. En dat zonder bijwerkingen, in tegenstelling tot farmaceutische ontstekingsremmers.

Graag geven wij u de volgende tips:  

Wilt u het zelf proberen? Plaats dan nu uw eerste bestelling. Lees hier meer over alle gezondheidsvoordelen van Mermaids Omega-3.

Bronnen

  1. Gómez Candela C, Bermejo López LM, Loria Kohen V. 2011. Importance of a balanced omega 6/omega 3 ratio for the maintenance of health. Nutritional recommendations. Nutr Hosp 26(2), 323−329.
  2. Simopoulos AP. 2016. An increase in the Omega-6/Omega-3 fatty acid ratio increases the risk for obesity. Nutrients 8, 128.
  3. Simopoulos AP. 2011. Evolutionary aspects of diet: the omega-6/omega-3 ratio and the brain. Mol Neurobiol 44, 203−215.
  4. Janssen CIF, Kiliaan AJ. 2014. Long-chain polyunsaturated fatty acids (LCPUFA) from genesis to senescence: the influence of LCPUFA on neural development, aging, and neurodegeneration. Progress in Lipid Research 53, 1−17.
  5. Blasbalg TL, Hibbeln JR, Ramsden CE, Majchrzak SF, Rawlings RR. 2011. Changes in consumption of omega-3 and omega-6 fatty acids in the United States during the 20th century. Am J Clin Nutr 93, 950−962.
  6. Liou YA, King DJ, Zibrik D, Innis SM. 2007. Decreasing linoleic acid with constant alpha-linolenic acid in dietary fats increases (n-3) eicosapentaenoic acid in plasma phospholipids in healthy men. J Nutr 137, 945−952.
  7. Simopoulos AP. 2006. Evolutionary aspects of diet, the omega-6/omega-3 ratio and genetic variation: nutritional implications for chronic diseases. Biomed Pharmacother 60, 5025−07.
  8. Riediger ND, Othman RA, Suh M, Moghadasian MH. 2009. A systemic review of the roles of n-3 fatty acids in health and disease. J Am Diet Assoc 109, 668−679.
  9. Ramakrishnan U, Imhoff-Kunsch B, DiGirolamo AM. 2009. Role of docosahexaenoic acid in maternal and child mental health. Am J Clin Nutr 89, 958−962.
  10. Richardson AJ. 2006. Omega-3 fatty acids in ADHD and related neurodevelopmental disorders. Int Rev Psychiatry 18, 155−172.
  11. Simopoulos AP, Cleland LG, editors. 2003. Omeg-6/omega-3 essential fatty acid ratio: the scientific evidence. World Rev Nutr Diet 92. Basel: Karger.
  12. Simopoulos AP. 2009. Omega-6/omega-3 essential fatty acids: biological effects. In: Simopoulos AP, Bazan NG (eds). Omega-3 fatty acids, the brain and retina. World Rev Nutr Diet 99, 1−16. Basel: Karger.
  13. Simopoulos AP. 2008. The omega-6/omega-3 fatty acid ratio, genetic variation, and cardiovascular disease. Asia Pac J Clin Nutr 17(S1), 131−134.
  14. Loef M, Walach H. 2013. The omega-6/omega-3 ratio and dementia or cognitive decline: a systematic review on human studies and biological evidence. J Nutr Gerontol Geriatr 32, 1−23.
  15. Brenna JT, Salem N Jr, Sinclair AJ, Cunnane SC. 2009. α-Linolenic acid supplementation and conversion to n-3 long-chain polyunsaturated fatty acids in humans. Prostaglandins Leukot Essent Fatty Acids 80, 85−91.
  16. Strobel C, Jahreis G, Kuhnt K. 2012. Survey of n-3 and n-6 polyunsaturated fatty acids in fish and fish products. Lipids Health Dis 11, 144.
  17. Chaddha A, Eagle KA. 2015. Omega-3 fatty acids and heart health. Circulation 132, e350−e352. 
  1. Ruyter B, Grimmer S, Thorkildsen T, Todorcevic M, Lalic M, Vogt G. 2010. Lite oksiderte omega-3 oljer og potensielle helsefordeler. En screening av omega-3 oljer med hensyn til variasjon i oksidasjonsgrad, innhold av oksidasjonsprodukter og effect på markørsystemer. RUBIN-rapport 196. Trondheim: RUBIN.
      Abonneer op onze nieuwsbrief!
      afsluiten