Home / Gezondheid / Gezondheidsvoordelen van omega-3
In een zeer recent overzichtsartikel wordt de noodzaak voor de moeder onderstreept om tijdens de zwangerschap DHA in te nemen via voeding of supplementen.
Lees meer
In een overzichtsartikel waarin 38 wetenschappelijke onderzoeken zijn meegenomen, wordt geconcludeerd dat er consistent bewijs is dat het consumeren van vis tijdens de zwangerschap een gunstig effect heeft op de neurocognitieve ontwikkeling van het kind.
Lees meer
Het optimaliseren van lange-keten meervoudig onverzadigde vetzuren na de geboorte heeft meerdere positieve effecten. Het kan niet alleen de visie en neurologische ontwikkeling van baby’s met zeer laag geboortegewicht verbeteren, maar ook de mortaliteit en morbiditeit als gevolg van ziekten die specifiek zijn voor vroeggeboorte verminderen.
Lees meer
Omega-3 vetzuren zijn essentiële componenten die uit voeding moeten worden verkregen. Toenemend wetenschappelijk bewijs bevestigt dat omega-3 vetzuren bijdragen aan gezonde botten.
Lees meer
In een overzichtsartikel is geconcludeerd dat omega-3 LC-PUFA suppletie een positief effect lijkt te hebben op de foetale ontwikkeling, maternale uitkomsten en latere groei van het kind. Terwijl het eveneens een positieve invloed heeft op de moeder.
Lees meer
Supplementen met lange-keten omega-3 vetzuren zoals docosahexaeenzuur (DHA) zijn de afgelopen jaren toegenomen in populariteit. Voldoende suppletie met DHA tijdens de zwangerschap en de vroege kinderjaren is van klinisch belang.
Lees meer