Home / Gezondheid / Gezondheidsvoordelen van omega-3
De consumptie van omega-3 meervoudig onverzadigde vetzuren wordt aanbevolen in het dieet om hart- en vaatziekten te voorkomen.
Lees meer
In een grote hoeveelheid onderzoeken is de vermindering van het risico op hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk en beroertes, en hun complicaties door omega-3 vetzuren uit vis en visolie aangetoond.
Lees meer
Vele onderzoeken hebben aangetoond dat omega-3 vetzuren cardiovasculaire ziekte verminderen en uitkomsten verbeteren.
Lees meer
Op basis van vele onderzoeken is het erkend dat omega-3 meervoudig onverzadigde vetzuren, in het bijzonder EPA en DHA, een verlagend effect hebben op triglyceriden bij hyperlipidemische individuen. Uit een evaluatie van een grootschalig overzichtsartikel is gebleken dat dit ook geldt voor personen met normale tot borderline hoge niveaus van serum TG.
Lees meer
In een overzichtsartikel is geconcludeerd dat het tot nu toe verzamelde bewijs ondersteunt dat visolie positief kan uitwerken voor de gezondheid van het zenuwstelsel, dat een centrale rol speelt in de cardiovasculaire fysiologie.
Lees meer
Hart- en vaatziekten zijn nog steeds de meest voorkomende gezondheidsproblemen in de ontwikkelde landen. Het gebruik van marine omega-3 vetzuren (DHA en EPA) is aanbevolen om het cardiovasculaire risico te verlagen.
Lees meer